Ik geef toe: zo op het eerste gezicht een vreemde combinatie.
Effe wache ..
Afgelopen weekend kwam ik 2x vast te zitten in de havermout. Beide keren was het in een nauwelijks bereden zijstraat en met enige hulp kwam ik er wel weer uit. Maar het is een hoop ellende: vooruit, achteruit, heen en weer, beetje duwen, schietgebedje en dan opeens kwam ik weer los en kon ik glibberend en glijdend naar de dichtsbijzijnde straat waar de bus doorheen rijdt. Die straten zijn wel redelijk goed begaanbaar! Van het weekend werd bekend dat de gemeente - eindelijk - de 1700 kilometer aan ongeveegde straten aan gaat pakken. Ze hopen de klus aan het eind van de week geklaard te hebben.
En wat heeft de boerenkool daar nu mee te maken? Niets, helemaal niets!
Maar ik hoorde in de auto een interressant recept voor boerenkool chips! Boerenkool zoals wij dat kennen is hier vrijwel onbekend, maar dit recept klonk erg interressant en ik ga het zeker eens uitproberen.
Men neme een struik boerenkool en breekt de bladeren in stukjes ter groote van een aardappelchip. Doe de chipbladeren in een kom en vermeng het geheel met een beetje olijfolie en wat zout en peper (of andere kruiden naar keuze). Bak het geheel in de oven en geniet van gezonde en smakelijke boerenkoolchips.
Er werd geen melding gemaakt van temperaturen en tijden, maar ik denk dat met de oven op hoogste stand de chips in ca. 12 minuten klaar moeten zijn.
No comments:
Post a Comment